Svensk kristen blogg

För er som läser och förstår svenska.
 

 
Besök gärna min svenska kristna blogg som startades 2011. Där finns betydligt fler publikationer än här.
 
Här är länken. Bloggen heter Vad är sanning?

 

3 thoughts on “Svensk kristen blogg”

 1. Gårdagen var stor. Brukar inte följa installationen av USA,s president men igår var det givet att försöka göra det. Jag bryr mej inte om Biden speciellt och inte om Trump heller. Men jag har kommit att inse vikten av demokrati och medmänsklighet. Jag ville vara med och se när det vände tillbaka till USA. Idag meddelade Biden flera beslut som hjälper de svagaste och motverkar rasism. Sådant som Jesus gillar.

  Jag är också djupt tacksam för att världen har fått en chans till och tackar Herren i djupet av mitt hela hjärta. Det betyder inte att jag gillar USA speciellt. Men jag bryr mej även om människorna där, och om demokratin som sagt.

  Det går en dokumentärserie på svt om KKK,s historia i USA. Det förvånar mej hur utbrett KKK var i hela samhället och i olika skikt. I dokumentären får man även se filmbitar från vad som visades för allmänheten för hundra år sedan. Filmerna gick ut på att få afroamerikaner framstå som kriminella. Man får komma ihåg att det inte fanns så mycken annan media då så filmerna fick stort genomslag. När jag ser filmbitarna tänker jag på hur människor idag försöker skapa bilder av andra grupper av människor som brottslingar. När man ser dokumentären upplever jag även hur genomsyrat hela det amerikanska samhället blev genom historien av segregation.
  Det får mej även att tänka på när jag nyligen såg en intervju med en ideolog som företräder SD och som kallade en hel grupp människor för potentiella brottslingar. Bara för att de kommer från muslimska länder antar jag för det brukar vara den gruppen som SD svartmålar. Jag vill säga en sak om det som SD-ideologen gör här. Som politiker kan han sitta och säga många saker i TV för att vi har yttrandefrihet i det här landet. Som myndighetsperson i Sverige ska man dock beakta allas likhet inför lagen vilket betyder att man ser objektivt och ett likavärde på varje människa oavsett tro, etnicitet, nationalitet, kultur osv. Jag vill uppmana alla som inte förstått värdet av det att göra det. Vill du bli behandlad lika som alla människor fastän du är den du är? Bli hörd, synas, få den hjälp du behöver?

  Från Regeringsformen 1 kap. 1§ “Den offentliga makten utövas under lagarna.”

  Det räcker att en rasistisk regering inför en lag som innebär segregering så är freden under starkt hot. Hur många myndighetspersoner, som ska utöva makten under lagar som segregerar är beredda att göra det? Börja nu tänka igenom på allvar vad en sådan politik kan betyda för Sverige. USA har fått en chans till. Jag tycker att Sverige är värd den också.

 2. Kjell,

  Missförstå mig inte! Jag ogillar den oheliga alliansen mellan Trump och Word of Faith och liknande grupper. Teokrati och drömmen om dominans, en slags kristen sharia, är inte min grej … 😉 Som kristna ska vi inte ge efter för paranoia och galenskap.

  Jag har en syster som bor i Oregon. Hennes man, min svåger, arbetar som advokat i Portland. Hans clients är ofta fattiga människor; invandrare, ensamstående föräldrar, arbetslösa etc.

  Min syster och hennes man är absolut inget Trump-fan – tvärtom! Men de är fortfarande oroade över allt våld från den radikala vänstern i Portland. Det som stör dessa idealistiska och djupt troende människor är allt våld och anarki som hotar Portland. Antifa och andra grupper under svarta banderoller gör staden osäker och farlig.

  Här är en rapport från en seriös tidning:

  https://www.oregonlive.com/pacific-northwest-news/2021/01/inauguration-day-in-oregon-protests-celebrations-expected-gov-kate-brown-cheers-a-new-chapter.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *